31 Ekim 2011 Pazartesi

benim komşum güzel komşum beni al kollarına....

Ev alma komşu al demişler… şimdi düşünüyorum da kim yüzelli bin tl ye bir komşu satın alır ki? Yada çıtayı biraz daha yükseltip ‘amaann 200 olsun dublex olsun’ diyebilir ki?
Evde kıtır kıtır kesseler kafasını uzatıp eşikten bakmayacak, haftalarca görünmesen ‘ah komşum nerelerdeydin, öldün mü, kaldın mı’  demeyecek o kadar çok komşu var ki. İşte öyle komşuya dublex değil triplex bile olsa bir tl dahi fiyat biçemezsin…
Ama komşu önemli. Bir milyon tl param olsa; bir artı bir, balkonlu, geniş mutfaklı bir komşu alabilirim yüzbin tl ye. Mütevazi olmak lazım, önemli olan el becerisi, yürek genişliği…Ve bu kişi dünya üzerinde eşine bile rastlayamayacağım üst kat komşum gibi olsun isterim.. şuan yediğim nefis yaprak sarmalarını ve etli nohutu ona borçluyum nede olsa.  
Hatunun küçük çocukları var ve devamlı evinde kekler börekler pişiyor... baktım ki bana getirmiyor, plan yapmaya başladım gece gündüz. Bütün yaz boyunca değerli komşumu ve bütün sülalesini ağırladım o güzelim canım bahçemde. Yaramaz çocuklarının güllerimi koparmasını, çileklerimi ezmesini (ki ben onları reçel yapacaktım), erik ağacıma dalmasını sonsuz bir sukunetle izledim. En güzel çay bardaklarımı bu uğurda feda ettim. Çocukların evime ot, toprak taşımasını, komşumun sigara izmaritlerini bahçeye atmasını görmezden geldim. Sabretmeliydim, biliyordum.. bunlar bana yol su olarak geri dönecekti nasılsa. Çocuklarına ısmarladığım dondurmalar, cipsler de işin maddi boyutuna giriyor ki hiç bahsetmeyelim..
Hatta sırf komşuma yaranabilmek için tarhana bile yaptım onlarla.kışın içimi ısıtacak çorbalar aşkına..
Sonuçta benim bu riyakar hallerim, bencil duygularım ve özlemini duyduğum börekler için katlandıklarım, farkına varmadan komşumla aramda bir köprü oluşturmuş bile… bir yıl içinde kendime güzel bir komşu, dost, abla edinebildim.

Ve ben sabrın selamete ulaştığının canlı tanığı olarak komşumun her gün beni beslemesine minnetle izin veriyorumJ

8 yorum:

  1. Bende karşımda ki gudubet kızı arada balkonumda ağırlasam,o da bana börek falan getirse diye düşünmedim değil.:D
    Ama beyimi kıskanıyorum,şimdi bizim apartmanın nüfusu genelde genç kızlardan oluştuğu için olamaz öyle bişi.:D

    YanıtlaSil
  2. yat apartmanlara at sende oltayı. şeker teyzeler şeker ablalar var:)sever onlar böyle şeyleri. sevimli gözük, bi iki kere hazır pasta filan götür. o tabaklar sana dolu dolu gelir merak etme;)

    YanıtlaSil
  3. uyanık kırmızı seniiii :) bana da komşu ol ben de getiririm hatta on senedir bir kez gitmedim yan komşuma ama ne zaman kek ya da değişik bir yemek yapsam yan komşumuza götürürüm . hatta dedi ki '' kibritci kız getirme bize böyle şeyler , çocuklarım anne sen neden öyle yemekler yapmıyorsun '' diyor dedi .ben de aaa ne demek hazifeee aplaaaa dedim ayyy offf cümleyi bitiremedim yaaa !

    neyse cümle bitmesi önemli değil önemli olan cümlelerimizin bitmemesi . evet böylede felsefe yaparım kek de çalarım mükemmelim evet iyi günler saygılar :)

    YanıtlaSil
  4. öğrenciyken taşındığımız apartmanın çoğunluğu öğrencilerden oluşunca hayal kırıklığına uğramıştım. nolurdu tombul teyzeler olsa, günler yapsalar "şu kızcağızlarda öğrenci bak, onlara da götürelim, yemek yapamıyolardır" deseler.. olmadı. yan dairemiz karşı dairemiz üst dairemiz hep öğrenciydi en kötüsü de suratsız öğrencilerdi. (suratsız öğrenci mi olur ya. hepimiz aynı saftayız sonuçta. oluyormuş) komşular önemlidir. sarma getiren komşu hele, candır.

    YanıtlaSil
  5. kibritci kız, eğer bana kek yapacaksan hemen geliyorum, komşun olurum valla:)

    YanıtlaSil
  6. şahane kadın,demek ki yapmamız gereken taşınırken önce apartmanın nasıl koktuğuna bakmak olmalı. eğer güzel yemekler piştiği konusunda tatmin olabilirsek, işte o zaman yeni binamızı benimsemeliyiz:=)

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. hep çok mantıklı bulmuşumdur zaten bu gün işlerini:=) keşke beni alsalarda binadaki hatunlarla girsem güne:=)

      Sil